Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

 Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Ένα μεγάλο πρόβλημα για το γυναικείο σώμα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένα αδύνατο, γυμνασμένο, φυσιολογικό, υπέρβαρο ή αγύμναστο γυναικείο σώμα, αποτελεί η κυτταρίτιδα. Ο βασικότερος μύθος που θα καταρρίψουμε είναι πως η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται με την έντονη σωματική άσκηση και τη διατροφή. Η κυτταρίτιδα αποτελείται κατά βάση από ανώμαλη εναπόθεση λίπους και τοξίνες, καθώς επίσης και οιδήματα που δημιουργούνται από τις κατακρατήσεις υγρών. Επικρατούν στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος – στο υποδόριο λίπος – που είναι πλούσιο από λιπώδη ιστό. Δεν οφείλονται λοιπόν μόνο οι κατακρατήσεις για την εμφάνισή της κυτταρίτιδας, δεν παύουν βέβαια και να ευνοούν την εμφάνιση και την εικόνα της.

LPG endermologie

Διατροφή:

Μία ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη σωστή υγεία του σώματός μας, παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές η τοπική εναπόθεση λίπους και η φλεβική ανεπάρκεια δεν έχουν ιδιαίτερα θετική επιρροή από τη δίαιτα. Επομένως, ακόμα και μετά από μια επιτυχημένη δίαιτα και επιθυμητή απώλεια βάρους από τις ενδότερες εναποθέσεις λίπους, πάλι δεν βλέπουμε αποτελέσματα και βελτίωση όσον αφορά την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού, καθώς η βλάβη βρίσκεται παγιδευμένη στα κατώτερα στρώματα του δέρματος.

Σωματική άσκηση:

Το ίδιο ισχύει και για τη σωματική άσκηση, δηλαδή μία έντονα αερόβια άσκηση στοχεύει στις μυικές καύσεις αλλά και τα εν τω βάθει επίπεδα του λιπώδους ιστού. Αυτό όμως δεν καταπολεμάει το λίπος της κυτταρίτιδας που είναι σε επιφανειακό επίπεδο. Για αυτούς του λόγους, καταλήγουμε πως η κυτταρίτιδα προέρχεται κυρίως από ορμονικές και κυκλοφορικές διαταραχές κάτι που έχουν οι σχεδόν 9 στις 10 μεσογειακές γυναίκες!

Ενδερμολογία – LPG endermologie:

LPG endermologie

Υπάρχει όμως μη επεμβατικός τρόπος αντιμετώπισης. Η ενδερμολογία, δηλαδή το λεμφικό μασάζ, με την τεχνολογία της LPG  endermologie, η οποία μας προσφέρει μια πατενταρισμένη θεραπεία με εγγυημένα αποτελεσματικότητα. Είναι η μόνη τεχνική παγκοσμίως, ικανή να ελευθερώσει το επιφανειακό παγιδευμένο λίπος, καθώς κάνει μία ομαλή και ρυθμισμένη βαθιά κινητοποίηση των ιστών. Διαλέγοντας το σωστό πρωτόκολλο θεραπείας για την κάθε περίπτωση, μειώνουμε το όγκο των επιφανειακών λιποκυττάρων και βοηθάμε την αποσυμφόρηση και σωστότερη λειτουργία του αρτηριακού, φλεβικού και λεμφικού συστήματος. Επιπλέον, με την τεχνολογία LPG βελτιώνουμε την κυκλοφορική ανεπάρκεια και έτσι ενισχύονται οι μεταβολικές ανταλλαγές και σταματά η δημιουργία ίνωσης στα σημεία έντονης εναπόθεσης λίπους. Κατά αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται και η εμφάνιση αλλά και η υφή της ίδιας της επιδερμίδας, καθώς λόγω της ίνωσης μπορεί να σκληρύνει, να γίνει πιο κρύο αλλά και επώδυνη στα προβληματικά σημεία.

Στάμπου Γιώτα,