Βλεφαροπλαστική

Πληροφορίες επέμβασης
Διάρκεια 1,5 ώρα
Επίπεδο πόνου Μικρό
Διάρκεια αποτελέσματος Μακροχρόνιο
Τεχνική Πρωτότυπη Προσωπική Τεχνική του Dr Στάμπου (από το 1998 χρησιμοποιείται Παγκοσμίως)
Αναισθησία Τοπική Αναισθησία / Μέθη
Κόστος €€€
Διάρκεια αποθεραπείας 1 – 2 εβδομάδες

Βλεφαροπλαστική: Σκοπός της επέμβασης

Η χαλάρωση των βλεφάρων είναι ένα φυσιολογικό επακόλουθο της μεταβολής των ελαστικών ινών του δέρματος, των οποίων η ελαστική ικανότητα ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου. Συνήθως, η χαλάρωση εμφανίζεται ταυτόχρονα στα άνω και κάτω βλέφαρα.

Σκοπός της Βλεφαροπλαστική είναι με την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος να πετύχουμε τεντωμένα, νεανικά βλέφαρα. Η αρχική ελαστικότητα του δέρματος δε μπορεί να αποκατασταθεί.

Περιγραφή της επέμβασης

Μετά τις τομές οι οποίες διενεργούνται παράλληλα με τα όρια των βλεφάρων και κατά το δυνατόν σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα. Μικρή ποσότητα του πλεονάζοντος λίπους που βρίσκεται από κάτω αφαιρείται. Τα χείλη του τραύματος ράβονται με πολύ λεπτά ράμματα.

Ιδιαίτερα στο κάτω βλέφαρο για να αντιμετωπίσουμε τις «σακούλες» και την χαλάρωση του δέρματος και του μυός, χρησιμοποιώ από το 1998 μία προσωπική χειρουργική τεχνική, η οποία είναι πρωτότυπη, έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμια συνέδρια και έχει δημοσιευθεί στο παγκόσμιο περιοδικό της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής (Aesthetic Plastic Surgery).

Κατά την τεχνική αυτή χρησιμοποιώ ένα σταθερό ανατομικό στοιχείο στον κάτω πόλο του οφθαλμικού βολβού, στο οποίο στηρίζω τον μυ και το δέρμα του κάτω βλεφάρου, αποκαθιστώντας την φυσιολογική ανατομία που είχε η περιοχή πριν την χαλάρωση και αποκόλληση των ιστών, η οποία επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι αντιμετωπίζονται οι «σακούλες» των βλεφάρων οι οποίες είναι προβολή του ενδοκογχικού λίπους, οι « σακούλες της παρειάς οι οποίες είναι οίδημα του οπισθομυικού λίπους, οι ρυτίδες χαλάρωσης και αφαιρείται η περίσσεια του μυός και δέρματος, προσδίδοντας νεανική όψη στην περιοχή των βλεφάρων.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κάτω βλεφαροπλαστική, όταν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη, μπορεί να διενεργηθεί χωρίς εξωτερική τομή στο δέρμα, αλλά με εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα.

Από το 1998 και έχοντας διενεργήσει περισσότερες από 750 βλεφαροπλαστικές, τα αποτελέσματα παραμένουν εντυπωσιακά σταθερά και δεν εμφανίστηκε καμία ένδειξη επανεπέμβασης.

Η βλεφαροπλαστική, εάν διενεργηθεί σωστά, κατά κανόνα διαρκεί εφ’ όρου ζωής. Σπάνια απαιτείται 2η επέμβαση (εάν επέλθει χαλάρωση των ιστών) μετά από πάροδο πολλών ετών.

Η επέμβαση κατά κανόνα διενεργείται υπό τοπική αναισθησία. Γενική αναισθησία απαιτείται όταν συνδυάζεται με άλλη επέμβαση.

Βλεφαροπλαστική
Βλεφαροπλαστική

Μετά την επέμβαση

 

Παρακαλούμε, μετά την επέμβαση και για τις πρώτες ημέρες αποφύγετε τη σωματική καταπόνηση και το πλύσιμο των βλεφάρων με νερό.

Μην ανησυχήσετε αν:

  • εμφανιστούν εκχυμώσεις στα βλέφαρα και επίσης σε ορισμένα περιστατικά ανομοιόμορφο οίδημα
  • τις πρώτες τρεις ημέρες δε μπορείτε να κλείσετε πλήρως τα βλέφαρα
  • το όριο του κάτω βλεφάρου στην έξω γωνία του ματιού δεν εφάπτεται πλήρως.

Αυτά τα φαινόμενα εξαφανίζονται κατά κανόνα μέσα σε λίγες ημέρες αυτομάτως.

Τα ράμματα αφαιρούνται λίγες ημέρες μετά. Ο γιατρός θα σας πληροφορήσει εάν και για πόσο θα χρειαστεί να φορέσετε γυαλιά ηλίου.

Μετά από 2-3 μήνες θα αποκομίσουμε το πρώτο δείγμα του τελικού αποτελέσματος.

Εμφανείς ουλές είναι πολύ σπάνιες.

Picture Gallery

Βλεφαροπλαστική
Βλεφαροπλαστική

Πιθανές επιπλοκές

 

Οι γενικοί κίνδυνοι των επεμβάσεων, όπως μόλυνση, αιμορραγία κλπ., είναι πολύ σπάνιοι για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και στον προεγχειρητικό έλεγχο, μπορούμε να τους αποφύγουμε ή να κάνουμε πολύ περισσότερα για να τους αντιμετωπίσουμε απ’ ότι στο παρελθόν. Μεγάλες αιμορραγίες είναι σπάνιες, ενώ μικρότερες εκχυμώσεις υποχωρούν σε μία έως δύο εβδομάδες.

Λόγω έλξης των ούλων, αλλά και οιδήματος στoν επιπεφυκότα, μπορεί το κάτω βλέφαρο να μην εφάπτεται καλά στο μάτι για λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται μασάζ και ειδικές ασκήσεις του κάτω βλεφάρου μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Σπάνια απαιτείται μια διορθωτική επέμβαση.

Παρακαλώ ρωτήστε μας για όλα όσα σας φαίνονται σημαντικά. 

Η πιστή τήρηση των οδηγιών είναι απαραίτητη για το καλό αποτέλεσμα. 

Μετεγχειρητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων μπορείτε να δείτε κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο.