Λίφτινγκ Προσώπου

Πληροφορίες επέμβασης
Διάρκεια 2 – 4 ώρες
Επίπεδο πόνου Μικρό
Διάρκεια αποτελέσματος Μακροχρόνιο
Τεχνική Ολικό lifting / χαμηλό lifting
Αναισθησία Γενική Αναισθησία / Τοπική Αναισθησία με Μέθη
Κόστος €€
Διάρκεια αποθεραπείας 2 – 3 εβδομάδες

Λίφτινγκ Προσώπου: Σκοπός της επέμβασης

Σκοπός του Λίφτινγκ Προσώπου είναι να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση των ιστών που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου, να αφαιρεθεί το πλεονάζον δέρμα και να επιπεδωθούν οι ρυτίδες. Η αρχική ελαστικότητα του δέρματος δεν επανέρχεται μέσω της επέμβασης.

Αναισθησία – Διενέργεια της επέμβασης

  • Το Λίφτινγκ Προσώπου μπορεί να διενεργηθεί με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ελαφρά καταστολή (μέθη).
  • Στην δεύτερη περίπτωση το άτομο πηγαίνει αυθημερόν στο σπίτι του.
  • Η συνήθης τομή αρχίζει μπροστά και κάτω από τις φαβορίτες, συνεχίζεται στο μπροστινό όριο του αυτιού και γυρίζει τοξοειδώς πίσω από το αυτί στο ύψος του ορίου των μαλλιών.
  • Το δέρμα αποκολλάται και οι χαλαρωμένοι υποδόριοι ιστοί τεντώνονται.
  • Το πλεονάζον δέρμα αφαιρείται και τα χείλη των τομών συρράπτονται με λεπτά ράμματα χωρίς τάση. Αυτή η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με μια βλεφαροπλαστική, οπότε θα πρέπει ο γιατρός να μιλήσει επιπρόσθετα γι’ αυτό μαζί σας.


Μετά την επέμβαση

Είναι φυσιολογικό εάν μετά το Lifting Προσώπου εμφανιστούν:

• Οίδημα

• Εκχυμώσεις

• Αίσθημα τάσεως (ιδιαίτερα πίσω από τα αυτιά)

Αυτά τα φαινόμενα κατά κανόνα εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες. Παραμένει όμως στην αρχή μία σκληρία στις αποκολούμενες περιοχές καθώς επίσης και μία ελάττωση της αισθητικότητας στην περιοχή γύρω από τις τομές, ιδιαίτερα των αυτιών.

Τα ράμματα αφαιρούνται ανάλογα με την περιοχή, την 7η και την 14η ημέρα.

Το οίδημα κατά κανόνα υποχωρεί μετά από ένα μήνα. Μετά από 2-3 μήνες θα αποκομίσουμε την πρώτη εντύπωση του τελικού αποτελέσματος.

Λιποαναρρόφηση
Lifting Προσώπου

Πιθανές επιπλοκές

Την απολύτως ακίνδυνη έκβαση της επέμβασης δε μπορεί να σας εγγυηθεί κανένας γιατρός. Οι γενικευμένοι κίνδυνοι μιας επέμβασης, όπως θρόμβωση και εμβολή λόγω της προόδου της ιατρικής έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνιοι.

Εκχυμώσεις ως αποτέλεσμα αιμορραγίας μπορεί να απαιτήσουν μια διερεύνηση του τραύματος καθώς και μια δεύτερη επέμβαση.

Εξαιρετικά σπάνια σε ορισμένες περιοχές νεκρώνεται το δέρμα σαν αποτέλεσμα διαταραχής της αιμάτωσης. Τότε δημιουργούνται ουλές οι οποίες τις περισσότερες φορές -αλλά όχι πάντα- μπορούν να βελτιωθούν με διορθωτική επέμβαση.

Η επιπλοκή αυτή είναι συχνότερη στα άτομα που καπνίζουν. Γι αυτό τον λόγο επιβάλλεται η πλήρης διακοπή του καπνίσματος τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν και 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Τραυματισμός νεύρων, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη διαταραχή της κινητικότητας του προσώπου, είναι πολύ σπάνιος και επίσης πτώση των μαλλιών, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί στην περιοχή του κρανίου.

Περιστασιακά μπορεί να εμφανιστεί σε μικρή περιοχή του δέρματος μια ελάττωση της αισθητικότητας, συνήθως παροδική. Οι αρχικά κόκκινες και σκληρές ουλές γίνονται μετά από λίγο καιρό άσπρες και απαλές. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνουν αποπεπλατυσμένες, σκληρές ή και κόκκινες ανάλογα με την αντίδραση του οργανισμού. Τότε μπορεί να απαιτηθεί μια διορθωτική επέμβαση.

Η πιστή τήρηση των οδηγιών είναι απαραίτητη για το καλό αποτέλεσμα.

Μετεγχειρητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων μπορείτε να δείτε κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο.