Πληροφορίες για ενέσιμες Θεραπείες

bottox

Eνέσιμες θεραπείες:

Σήμερα με διάφορες Θεραπείες διορθώνονται ρυτίδες, ατέλειες και ανάγκες της επιδερμίδας που μπορεί να έχουν επέλθει με την πάροδο του χρόνου. Οι θεραπείες αυτές γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και τα αποτελέσματα, καθώς και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Η βοτουλινική τοξίνη  – το πιο δημοφιλές ενέσιμο υλικό – είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που σε πολύ μικρές δόσεις, δρα στο μυ με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης του νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Η εφαρμογή του γίνεται στο μεσόφρυο, μέτωπο και πόδι της χήνας. Ανάλογα με την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και τη δύναμη των μυών του ατόμου χρειάζεται επανάληψη συνήθως μετά από 5-6 μήνες.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Η θεραπεία απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας που βρίσκονται σε περίοδο της ζωής τους κατά την οποία αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες νεαρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, που θέλουν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους. Η χρήση του δεν σχετίζεται με την ηλικία, αλλά με τις ανάγκες που έχει κάθε γυναίκα.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που απορροφάει το βάρος του σε νερό και ως αποτέλεσμα διογκώνεται και μας αποκαθιστά τον όγκο που λείπει. Η έγχυση του γίνεται κάτω από την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον όγκο και τη δομή διαφόρων σημείων του προσώπου. Έγχυση υαλουρονικού οξέος εφαρμόζεται και για την αύξηση του όγκου των χειλέων. Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει ενεργά στην ενυδάτωση και στην αναζωογόνηση του προσώπου και συντελεί στη νεανική εμφάνιση. Για ένα μόνιμο αποτέλεσμα, η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος είναι απαραίτητη κάθε 6-8 μήνες.