Σμίκρυνση Στήθους

Σμίκρυνση Στήθους

Σμίκρυνση Στήθους: Σκοπός της επέμβασης

Τα μεγάλα στήθη, ιδιαίτερα σε γυναίκες με λεπτή σωματική διάπλαση, λόγω της μονόπλευρης επιβάρυνσης της σπονδυλικής στήλης, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ισχυρό πόνο στην ράχη, στους ώμους και στον αυχένα.

Επίσης τα βαθειά εντυπώματα του στηθόδεσμου μπορούν να προξενήσουν προβλήματα στα άνω άκρα λόγω πίεσης του βραχιονίου πλέγματος. Τα ασυνήθιστα μεγάλα στήθη (γιγαντομαστία), εκτός από τα ανατομικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσουν και ψυχολογικά, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα στην καθημερινή ένδυση, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις κοινωνικές σχέσεις. Μία εκσεσημασμένη χαλάρωση του μαζικού αδένα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια ψυχολογική επιβάρυνση ώστε να ενδείκνυται μια επέμβαση ταυτόχρονης σμίκρυνσης και ανόρθωσης των μαστών.

Πριν από μια σμίκρυνση στήθους πρέπει να γίνει προσπάθεια να ελαττωθεί υπάρχουσα παχυσαρκία με δίαιτα, διότι μεγάλη απώλεια βάρους μετά την διόρθωση του στήθους θα οδηγήσει αναγκαστικά σε χαλάρωση.

Επίσης μια μεταγενέστερη εγκυμοσύνη μπορεί να παραβλάψει το σχήμα του στήθους, διότι η αναγκαστική ορμονική μεγέθυνση του μαζικού αδένα διατείνει τους ιστούς του στήθους.

Η σμίκρυνση του στήθους θα βοηθήσει τα άτομα αυτά να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

[/vc_row_inner]

Περιγραφή της επέμβασης

Τα στήθη πριν την σμίκρυνση στήθους πρέπει να μετρηθούν και να σχεδιαστεί πάνω στο δέρμα η κατεύθυνση των μελλοντικών τομών. Υπό γενική αναισθησία αφαιρείται ένα μέρος του δέρματος και ένα τμήμα του υποδόριου λίπους και του μαζικού αδένα, ο οποίος αποστέλλετε προς ιστολογική εξέταση.

Σε μεγάλα χαλαρωμένα στήθη οι “κρεμάμενες” θηλές θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στο κατάλληλο ύψος.

Με ιδιαίτερες εγχειρητικές τεχνικές είναι δυνατόν σε ορισμένες περιπτώσεις να διατηρήσουμε τη συνέχεια του μαζικού αδένα με την θηλή, έτσι ώστε να μην διατμηθούν οι γαλακτοφόροι πόροι και να μην απολεσθεί η ικανότητα θηλασμού επί νέων γυναικών.

Σε πολύ μεγάλα λιπώδη στήθη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η εγχειρητική τεχνική, διότι η απόσταση της τοποθέτησης των θηλών προς τα άνω είναι πολύ μεγάλη και είναι επισφαλής η αιμάτωση των θηλών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμο η θηλή να αποχωριστεί τελείως και να επανατοποθετηθεί σαν ελεύθερο δερματικό μόσχευμα στο μικρό και με νέο σχήμα στήθος , με αποτέλεσμα απώλεια της ικανότητας θηλασμού.

Picture Gallery

Σμίκρυνση Στήθους θεσσαλονικη
Σμίκρυνση Στήθους
Σμίκρυνση Στήθους στην θεσσαλονικη ΔΡ Σταμπος

Μετά την επέμβαση

Πρέπει το στήθος να διατηρείται σε σταθερή θέση με έναν ειδικό στηθόδεσμο.

Μετά την έξοδο από την κλινική θα πρέπει τις πρώτες εβδομάδες να φοράτε μέρα και νύχτα έναν καλά τοποθετημένο στηθόδεσμο, έτσι ώστε να ανακουφίζονται οι ουλές που βρίσκονται σε επούλωση. Ντους και μπάνιο μπορείτε να κάνετε μόλις αφαιρεθούν οι παροχετεύσεις.

Πότε θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με σπορ εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης και τον ρυθμό της επούλωσης.

Η πιστή τήρηση της αγωγής και των οδηγιών είναι απαραίτητη για την καλή έκβαση της επέμβασης.

Πιθανές επιπλοκές

Την επιτυχία και την απολύτως ακίνδυνη έκβαση αυτής της επέμβασης δεν μπορεί να σας εγγυηθεί κανένας γιατρός. Οι γενικευμένοι κίνδυνοι μιας ιατρικής επέμβασης όπως θρόμβωση και εμβολή, λόγω της προόδου της ιατρικής έχουν γίνει πάρα πολύ σπάνιοι. Μπορούμε επίσης να κάνουμε πολύ περισσότερα για να τους αντιμετωπίσουμε.

Επιμολύνσεις και διαταραχές της επούλωσης οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες και επίπονες διαπυήσεις και απώλειες ιστών(νεκρώσεις), αλλαγή του σχήματος και εμφανείς ουλές είναι σπάνιες λόγω εγχειρητικών τεχνικών που προστατεύουν τους ιστούς.

Αιματώματα στο εγχειρητικό πεδίο, παρά την επιμελή αιμόσταση, συναντούμε περιστασιακά και μπορεί να απαιτηθεί μια εγχειρητική αφαίρεση του αιματώματος.
Κατά τη μετάθεση της θηλής προ τα άνω διατέμνονται ορισμένα δερματικά νεύρα, έτσι ώστε η αισθητικότητα της θηλής να μειωθεί.

Στις περιπτώσεις που η θηλή μεταφέρεται σαν ελεύθερο δερματικό μόσχευμα, έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια επιβίωσης.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί από την μετάθεση της θηλής να επέλθει μια διαταραχή της αιμάτωσης που θα οδηγήσει σε απώλεια τμήματος ή ολόκληρης της θηλής και της άλω. Με συμπληρωματική μεταμόσχευση σκουρόχρωμου δέρματος ή με ιατρικό τατουάζ μπορούμε να αποκαταστήσουμε την θηλή και την άλω επιτυγχάνοντας αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα μίας σμίκρυνσης ή μιας ανόρθωσης του στήθους μπορεί να ζημιωθεί, εξαιτίας του τρόπου της επούλωσης των ουλών. Ως γνωστόν η ποιότητα της ουλής που προκύπτει εξαιτίας μιας τομής ή ενός τραύματος εξαρτάται αποκλειστικά από τον μηχανισμό επούλωσης του κάθε οργανισμού.

Με την υψηλή τεχνική συρραφής επιδιώκονται κατά το δυνατό αφανείς ουλές. Εάν υπάρχει όμως ανάλογη προδιάθεση των ασθενών, οι ουλές μπορούν περιστασιακά να γίνουν σκληρές, ογκώδεις, παχιές και εμφανείς. Μια επιδιόρθωση των ουλών καθίσταται τότε απαραίτητη και συνήθως βελτιώνει το αποτέλεσμα.