Laser Αποτρίχωση

Laser Αποτρίχωση

Τι είναι το LASER ;

Το Laser είναι ενισχυμένο φως.
Δεν είναι ακτινοβολία και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί ακίνδυνα σε όλες τις περιοχές του σώματος, ακόμη και σε άτομα μικρής ηλικίας, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια.
Εκπέμπει δέσμη φωτός, η οποία απορροφάται εκλεκτικά μόνο από τη μελανίνη του βολβού της τρίχας και προκαλεί καταστροφή του θυλάκου, χωρίς να βλάψει κανέναν άλλο ιστό. Έτσι καθίσταται αδύνατη η επανεμφάνιση των τριχών.

Πόσο ασφαλής και αποτελεσματική είναι η μέθοδος ; 

Το Laser Alexandrite, αποτελεί την πλέον προηγμένη τεχνολογία στο θέμα της αποτρίχωσης. Το συγκεκριμένο μηχάνημα L.P.I.R. της Cynosure (Apogee 5500), κατασκευάζεται και χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. με όλες τις αυστηρές προδιαγραφές ελέγχου, που ισχύουν στη χώρα αυτή για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του μηχανήματος.

Κλινικές έρευνες και εφαρμογές επί ατόμων για πολλά χρόνια απέδειξαν την πλήρη ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Έτσι το μηχάνημα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος ακόμη και σε πολύ νεαρά άτομα, χωρίς καμία παρενέργεια.

Προστατεύουμε μόνο τα μάτια φορώντας ειδικά γυαλιά.

Η μέθοδος είναι το ίδιο ασφαλής και αποτελεσματική σε άνδρες και γυναίκες, για φυσιολογική ή και παθολογική υπερτρίχωση.

Όσο πιο σκουρόχρωμη και παχιά είναι μια τρίχα τόσο πιο εύκολο στόχο αποτελεί για το μηχάνημα. Όσο πιο ξανθιά και λεπτή είναι μια τρίχα, τόσο πιο δύσκολος στόχος είναι, πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περισσότερες επαναλήψεις. Το μηχάνημα δεν είναι αποτελεσματικό για λευκές τρίχες που δεν έχουν καθόλου μελανίνη.

Laser Αποτρίχωση

Πόσες επαναλήψεις απαιτούνται και γιατί ;

Για να καταστραφεί ο θύλακας θα πρέπει κατά τη θεραπεία η τρίχα να βρίσκεται στην φάση της αναγέννησης, δηλαδή η ρίζα της να βρίσκεται μέσα στον θύλακα.

Απαιτούνται τουλάχιστον 5 έως 10 επαναλήψεις για την οριστική αποτρίχωση.

Εάν υπάρχει κάποια ενδοκρινική διαταραχή θα απαιτηθούν σίγουρα περισσότερες επαναλήψεις.

Αυτό συμβαίνει διότι στη δεδομένη στιγμή της θεραπείας όλες οι τρίχες δε βρίσκονται στο ίδιο στάδιο της ανάπτυξής τους. Όσες τρίχες βρίσκονται στο στάδιο της ανάπαυλας (τελογεννής φάση) δεν αποτελούν στόχο για το μηχάνημα. Έτσι περιμένουμε περίπου 3 εβδομάδες και επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία, για το ποσοστό των τριχών που θα επανεμφανιστεί. Ο ιδανικός χρόνος για τις επαναλήψεις είναι από 20 έως 25 ήμερες. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης.

 

Laser Αποτρίχωση

Πόσος χρόνος απαιτείται και πόσο επώδυνη είναι η μέθοδος ; 

Το μηχάνημα είναι ταχύτατο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για ολόκληρο το πρόσωπο απαιτούνται περίπου 10 λεπτά της ώρας, για το μουστάκι περίπου 2 – 3 λεπτά, για το μπικίνι περίπου 15 λεπτά. Φυσικά όταν πρόκειται για μεγαλύτερη επιφάνεια, όπως είναι ολόκληρη η πλάτη ή τα πόδια απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Το μηχάνημα είναι ανώδυνο και μόνο σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, όπως π.χ. μουστάκι ή μπικίνι, μπορεί σε κάποια σημεία να αισθανθείτε μικρή ενόχληση, η οποία όμως δεν συγκρίνεται με το επώδυνο κερί ή την ηλεκτρική αποτρίχωση με βελόνα. Σε πολύ ευαίσθητα άτομα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθητική αλοιφή (EMLA) τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αποτρίχωση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετά την αποτρίχωση ; 

Η μόνη αντένδειξη εφαρμογής του Laser αποτρίχωσης είναι η πρόσφατη ηλιοθεραπεία. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες χωρίς να εκτίθεται το άτομο στον ήλιο και μετά εφαρμόζουμε τη θεραπεία.

Επίσης καλό είναι να μην εκτίθεστε σε ηλιοθεραπεία αμέσως μετά το laser.

Το ιδανικό μήκος των τριχών για την αποτρίχωση είναι μισό με ένα χιλιοστό, δηλαδή μόλις που αρχίζουν να εμφανίζονται. Δε θέλουμε να είναι πολύ μεγάλες ή αντίθετα μόλις να έχουν αποτριχωθεί με άλλη μέθοδο ή με ξύρισμα.

Το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί μετά τη θεραπεία σε μελαχρινά ή μαυρισμένα από ηλιοθεραπεία άτομα είναι ένα ερύθημα (ερεθισμός) το οποίο εξαφανίζεται σε λίγες ώρες ή εφελκίδες οι οποίες εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες (έγκαυμα πρώτου βαθμού που δεν αφήνει σημάδια). Αν εμφανιστούν εφελκίδες, προκύπτουν περιοχές αχρωματικές (λευκές) οι οποίες όμως εξαφανίζονται πλήρως μετά πάροδο 5 – 6 μηνών. Ουδέποτε, στα 15 χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου LASER αποτρίχωσης προέκυψε βλάβη του δέρματος η οποία να άφησε σημάδια.

Συστήνουμε σε όλους μετά το Laser αποτρίχωσης να χρησιμοποιούν το ιαματικό νερό της Avene (EAU THERMALE spray) και μια υδατική κρέμα, εάν δε ο ερεθισμός δεν υποχωρεί άμεσα να κάνουν κρύες κομπρέσες για ένα 24ωρο.

Για οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση είμαστε στη διάθεσή σας.

Η πιστή τήρηση των οδηγιών είναι απαραίτητη για το καλό αποτέλεσμα.

Κλείστε ραντεβού