Αυξητική στήθους: Όσα θέλεις να γνωρίζεις πριν την επέμβαση

breast_augmentation

Αυξητική στήθους: Όσα θέλεις να γνωρίζεις πριν την επέμβαση

Η αυξητική στήθους είναι μία από τις πιο διάσημες επεμβάσεις τις Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και η ζήτησή της συνεχώς αυξάνεται. Το γυναικείο στήθος, άλλωστε, αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας, γονιμότητας, φροντίδας και προστασίας.  Από την αρχαιότητα έχει υμνηθεί από ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης.

Πολλοί είναι οι λόγοι για να πραγματοποιήσει μία γυναίκα αυξητική στήθους. Σήμερα, από μικρή ηλικία μπορεί να πραγματοποιηθεί μία τέτοια επέμβαση για πιο σοβαρές καταστάσεις συγγενών ανωμαλιών διάπλασης των μαστών που η αυξητική στήθους αποτελεί τη συνέχεια ενός συνόλου επεμβάσεων επανορθωτικής χειρουργικής. Επίσης, μπορεί να πραγματοποιηθεί για αισθητικούς λόγους είτε λόγω απώλειας βάρους, είτε μετά την εγκυμοσύνη, είτε για ψυχολογικούς λόγους. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την ηλικία κατά την οποία θα υποβληθεί μια γυναίκα σε αυξητική στήθους, έχουν να κάνουν με την ψυχολογική ανάπτυξη της γυναίκας, την κοινωνική ωριμότητα και το περιβάλλον.

αυξητική στήθους θεσσαλονίκη
Ένα ωραίο και φυσιολογικό στήθος αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τον ψυχισμό της γυναίκας.

Ένα μικρό, υποπλαστικό ή ατροφικό στήθος μπορεί να προκαλέσει μειονεκτικά αισθήματα. Αντίθετα ένα ωραίο και φυσιολογικό στήθος αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τον ψυχισμό της γυναίκας. Μια αυξητική στήθους με μόνιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει εφικτή με την τοποθέτηση προθέσεων σιλικόνης. Με τη σωστή θέση τοποθέτησης της πρόθεσης σιλικόνης πίσω από τον μυ και με τους νέους τύπου ενθεμάτων, τελειοποιημένης υφής και σύστασης που ενσωματώνονται πλήρως με τον υπάρχοντα μαστό καταφέρνουμε να χαρίσουμε στήθος πανομοιότυπο με το φυσικό. 

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-2 ώρες και πολλές φορές η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει σπίτι την ίδια μέρα. Μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες της σε λίγες μόνο ημέρες αποφεύγοντας όμως την έντονη γυμναστική και τα βάρη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία της γυναίκας μετά την επέμβαση αύξησης στήθους που να σχετίζεται με την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση η οποία δεν επηρεάζει καθόλου τον κλινικό έλεγχο (ψηλάφηση του μαστού), ούτε τον ακτινολογικό έλεγχο (μαστογραφία ή υπερηχογράφημα). Επίσης δεν επηρεάζει καθόλου την ικανότητα θηλασμού. Εάν το στήθος είναι μικρό και κρεμασμένο είναι απαραίτητη ταυτοχρόνως και μία επέμβαση ανόρθωσης (αυξητική μαστοπηξία).

Το τελικό κόστος της επέμβασης της αυξητικής στήθους καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

PLUS: Ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχαήλ Στάμπος εφαρμόζει μία εξειδικευμένη τεχνική αυξητικής στήθους, κατά την οποία η τομή πραγματοποιείται σε μία φυσιολογική πτυχή του δέρματος της μασχάλης, μέσα στο τριχωτό μέρος της και επιτυγχάνει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • δεν υπάρχει καμία ορατή ουλή στο στήθος.
  • δεν χρειάζεται να κόψουμε και να ξανά ράψουμε τα ανατομικά στοιχεία που καλύπτουν την πρόθεση.

Τονίζουμε ότι η τομή αφορά μόνο στο δέρμα της μασχάλης. Επιπλέον, επειδή το δέρμα της μασχάλης είναι λεπτό, εδώ και 15 χρόνια που χρησιμοποιούμε αυτή την προσπέλαση, καμία ουλή δεν έγινε υπερτροφική η χηλοειδές.